کالای مرجوعی چیست و شرایط حمل آن چگونه است؟

راهنمایی در مورد مبحث کالاهای مرجوعی در گمرکات و شرایط حمل و نقل آن چگونه است؟

 

تعریف کالای مرجوعی در گمرک

کالاهای مرجوعی کالاهایی هستند که وارد گمرک یک کشور شده و بنا به دلایلی که در ادامه توضیح داده خواهد شد، به خارج از کشور (کشور مبدا) برگردانده می‌شوند. به بیان ساده‌تر کالای مرجوعی در گمرک به کالاهایی اطلاق می‌شود که به دلایلی قابلیت ترخیص از سوی کشور وارد کننده را ندارند؛ لذا می‌بایست به مبدا خود بازگردانده شوند. این مسئله در زمان واردات بار به یک کشور ممکن است اتفاق بیفتد؛ چه از پیش تعیین شده باشد و چه تعیین نشده باشد.

کالاهای مرجوعی در اصل جزء واردات غیرقطعی و یا واردات موقت نیز طبقه‌بندی می‌شوند. بسته‌های کالای مرجوعی یا درب محفظه بار وسیله نقلیه آنکه در گمرک‌های داخلی اظهار می‌شود، پلمپ شده و با پروانه که به یک نسخه اظهارنامه الصاق می‌شود در اختیار صاحب کالا گذارده می‌شود و یک نسخه از اظهارنامه مربوط بلافاصله و بصورت مستقیم بعنوان گمرک مرزی که کالا ازآنجا خارج خواهد شد ارسال و نسخه سوم بایگانی می‌شود.

هرگاه صاحب کالای مرجوعی تا یک ماه پس از پایان مهلت داده ‌شده، نسخه گواهی ‌شده اظهارنامه را به گمرک صادرکننده‌ی پروانه مرجوعی، برای ابطال تضمین، تحویل ننماید، گمرک مذکور مراتب را از گمرک مرز خروجی استعلام گرفته، و اگر معلوم شود کالای مرجوعی به آن گمرک تحویل نشده (بجز موارد غیرعمدی)، حسب مورد نسبت به وصول و واریز تضمین و یا اجرای مقررات قاچاق، اقدام خواهد نمود.




عواملی که در مرجوع شدن یک کالا در گمرک نقش دارند:


به دلایل مختلفی در زمان واردات کالا به کشور مقصد، و یا به بیانی دیگر پس از صادرات بار از سوی یک کشور، محموله قادر به ترخیص شدن نیست. این دلایل می‌تواند یکی از دلایلی باشد که در زیر عنوان می‌کنیم:


  • نداشتن گواهي استاندارد یا گواهی بهداشت کالا
  • غیرمجاز بودن و ممنوع بودن واردات آن
  • نداشتن گواهی قرنطینه گیاهی برای برخی کالاها
  • صلاح‌دید صاحب کالا مبنی بر مرجوع شدن کالا
  • تعویض کالای وارداتی با کالایی دیگر از کشور مبدا
  • آسیب دیده بودن کالای وارداتی و عودت آن به شرکت مبدا
  • نمایشگاهی بودن یک کالا بصورت موقت و اجبار در بازگرداندن آن به مبدا
  • متروکه بودن کالا و عودت آن به مبدا

در برخی موارد مرجوع شدن کالا دلیل گمرکی خاصی ندارد؛ بلکه شرکت سفارش دهنده‌ی آن، کالا را برای مدت محدودی وارد نموده (واردات موقت) و اینک نیاز به بازگرداندن آن به مبدا دارد. در این زمان هم کالا از گمرک به سمت گمرک مبدا مرجوع می‌شود. شرکت‌های حمل در این مرحله نقش اساسی را ایفا کرده و برای ارسال بار به خارج از کشور اقدام می‌نمایند.


شرایط مرجوع کردن کالا از گمرک چیست؟

1- بازرگانان می‌توانند در هنگام مرجوع نمودن کالا از گمرک، با ورود به «سامانه EPL گمرکی که با نام سامانه جامع امور گمرکی» اظهارنامه‌ی خود را ثبت نموده و اقدام به مرجوع نمودن کالای خود توسط شرکت حمل و نقل بین‌المللی نمایند.

2- شرکت‌ها می‌بایست در مدت زمان مجاز که توسط گمرک تعیین می‌شود محموله‌ی خود را مرجوع نمایند. این مرجوع شدن می‌بایست از مرزهای هوایی یا زمینی و دریایی مجاز توسط گمرک صورت پذیرد.

شرکت حمل معتبر جهت مرجوع نمودن کالا از گمرک

شرکت حمل بین‌المللی پرشین کارگو با بیش از 20 سال سابقه‌ی موفق در صنعت حمل و نقل هوایی، دریایی و زمینی به اقصی نقاط جهان، مدرن‌ترین سیستم حمل و نقل بین‌المللی را به همراه تیمی متخصص و کارآمد در ایران به کار گرفته است.

این شرکت با داشتن نمایندگی‌های متعدد در تمام استان‌های ایران بخصوص شهرهای مشهد، اصفهان، تبریز، بندرعباس، شیراز و ... و با داشتن کانکشن‌های گسترده در اغلب نقاط جهان، قادر است محموله‌های شما را در سریع‌ترین زمان، و با بالاترین ضریب امنیت، به نفاط مختلف جهان ارسال نماید. کالاهای شما می‌تواند جزو کالاهای صادراتی، کالاهای مرجوعی، کالاهای خرج موقت و یا ترانزیتی باشد.


ارسال کالای مرجوعی بصورت هوایی و دریایی

خدمات پرشین کارگو به گونه‌ای است که همه نیازهای مشتریان را در بر خواهد گرفت. (مشاوره و بازدید رایگان، بسته‌بندی، حمل از درب آدرس به فرودگاه، تشریفات گمرگی در گمرگ مبدا، صدور بارنامه شرکت‌های معتبر هواپیمایی، بیمه مازاد، ترخیص بار در گمرگ مقصد، تحویل کالا درب آدرس گیرنده کالا و ...). علیرغم اینکه تخصص و تمرکز «پرشین کارگو» بر پایه حمل حمل بار هوایی بنا شده است، با بهره‌گیری از تجارت «شرکت‌های همکار»، به ارائه حمل بار دریایی ، زمینی و ریلی نیز مبادرت می‌ورزد.

خدمات حمل شرکت پرشین گارکو جهت بارهای مرجوعی

  • مشاوره رایگان بازرگانی
  • بسته‌بندی ایمن و استاندارد در مبدا
  • اخذ مجوزات لازم جهت مرجوع نمودن انواع کالا
  • ارائه‌ی کارت بازرگانی شرکت برای شرکت‌های فاقد کارت بازرگانی
  • پرسنل مجرب ، متخصص و با تجربه در زمینه ارسال کالای مرجوعی
  • ناوگان حمل و نقل مجهز و کامل در سراسر گمرکات هوایی و دریایی کشور
  • نمایندگی در بسیاری از کشورهای آسیایی و اروپایی
  • امکان حمل بار مرجوعی به صورت دریایی و هوایی به اقصی نقاط جهان

هزینه‌های ارسال بار مرجوعی به خارج از کشور

هزینه‌های ارسال بار مرجوعی به خارج از کشور (مبدا کالا) به عامل مختلفی بستگی دارد که در زیر به برخی از این عوامل اشاره می‌کنیم:

  • هزینه‌های مجوزهای گمرکی
  • هزینه‌های مجوزهای متفرقه مانند مجوز قرنطینه گیاهی و ...
  • هزینه‌های بسته‌بندی مجدد کالا در گمرک
  • هزینه‌های حمل هوایی و یا دریایی که متفاوت می‌باشند
  • هزینه‌های انبارداری و تخلیه بارگیری
  • و هزینه‌های متفرقه‌ی دیگر

جهت اطلاع از نحوه‌ی محاسبه‌ی هزینه‌ها می‌توانید صفحه‌ی قیمت حمل بار هوایی خارجی را مشاهده نموده و یا اینکه با همکاران ما در واحد فروش بار پرشین کارگو در کارگو فرودگاه امام تماس حاصل فرمایید.

ارسال هوایی کالاهای مرجوعی از گمرک فرودگاه امام خمینی

از آنجا که یکی از دفاتر شرکت پرشین کارگو در قسمت پایانه هوشمند ایران ایر در ترمینال کارگوی فرودگاه امام می‌باشد، این شرکت قادر است کلیه تشریفات گمرکی بار مرجوعی شرکت‌ها و اشخاص حقیقی یا حقوقی را با انجام کلیه تشریفات گمرکی و صدور بارنامه‌های هوایی، توسط ایرلاین‌های معتبر دنیا به کلیه نقاط مختلف جهان ارسال نماید. جهت مشاوره با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.

  • هزینه‌های مجوزهای گمرکی
  • هزینه‌های مجوزهای متفرقه مانند مجوز قرنطینه گیاهی و ...
  • هزینه‌های بسته‌بندی مجدد کالا در گمرک
  • هزینه‌های حمل هوایی و یا دریایی که متفاوت می‌باشند
  • هزینه‌های انبارداری و تخلیه بارگیری
  • و هزینه‌های متفرقه‌ی دیگر

جهت اطلاع از نحوه‌ی محاسبه‌ی هزینه‌ها می‌توانید صفحه‌ی قیمت حمل بار هوایی خارجی را مشاهده نموده و یا اینکه با همکاران ما در واحد فروش بار پرشین کارگو در کارگو فرودگاه امام تماس حاصل فرمایید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ارسال بار مرجوعی به خارج از کشور و هزینه‌های آن، با کارشناسان ما تماس بگیرید:



22 12 29 41 21 98+ مشاوره رایگان در واتساپ

برخی قوانین گمرکی در مرجوع نمودن کالاهای ممنوعه

در زیر به برخی از قوانین گمرکی مربوط به بارهای ورود موقت و مرجوعی که در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، اشاره می‌شود:

ماده ۴۹ امور گمرک ورودی
در مواردی که کالا در حین حمل از مبدأ تا هنگام تحویل به مرجع تحویل گیرنده کالا یا در مدت توقف در انبارهای گمرکی آسیب دیده یا ضایع یا فاسد شود، صاحب کالا می‌تواند تقاضا کند کالا را با پرداخت تمام هزینه‌های انجام خدمات و انجام تشریفات گمرکی از کشور خارج و یا آن را بلاعوض به دولت واگذار کند و یا قسمت آسیب دیده یا فاسد شده را تفکیک کرده و با پرداخت هزینه‌های انجام خدمات، فقط حقوق ورودی قسمت سالم را بپردازد و از ترخیص بقیه به نفع دولت صرف نظر نماید.
ماده ۵۰ امور گمرک ورودی
ورود موقت، رویه گمرکی است که براساس آن کالاهای معینی می‌تواند تحت شرایطی به طور موقت به قلمرو گمرکی وارد شود. این کالاها باید ظرف مهلت معینی که گمرک ایران تعیین می‌نماید بدون این که تغییری در آن ایجاد شود خارج گردد. تغییرات ناشی از استهلاک از این حکم مستثنی است.
ماده ۵۲ امور گمرک ورودی
مرجوعی رویه‌ای است که براساس آن کالای وارده موجود در گمرک را تا هنگامی که با اجرای مقررات متروکه به فروش نرسیده است می‌توان به عنوان اعاده به خارج به گمرک اظهار و ترخیص نمود.
تبصره ۳ از ماده ۱۰۸ امور گمرک ورودی
جرائم مربوط به اظهار مغایر به استثناء تبصره (۲) این ماده در مورد کالای عبور خارجی و مرجوعی و عبور داخلی توسط شرکت حمل و نقل به صورت تضمین اخذ می‌شود تا در صورت عدم خروج کالا یا عدم تحویل کالا به گمرک مقصد در مهلت مقرر علاوه بر اجرای مقررات مربوطه به درآمد قطعی واریز گردد.
ماده ۱۰۸ امور گمرک ورودی
وسایل نقلیه و کالاهایی که بصورت عبوری، ورود موقت، ورود موقت برای پردازش یا مرجوعی وارد کشور می‌گردد و وسایل نقلیه‌ای که به استناد جواز عبور بین‌المللی وارد کشور می‌شود چنانچه در مهلت مقرر برای خروج از کشور یا تحویل به گمرک به غیراز موارد قوه قهریه (فورس ماژور) مراجعه ننماید به تشخیص رئیس گمرک به ازای هر روز تأخیر مشمول جریم‌های از دویست هزار (۲۰۰.۰۰۰) ریال تا یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال می‌شود.

نمونه کالاهای مرجوعی که توسط شرکت پرشین کارگو بصورت هوایی به مبدا ارسال شده است:

545454

نمونه ارسال بار مرجوعی به آلمان

ارسال سیلندرهای گاز هلیوم بصورت کالای مرجوعی به کشور آلمان بصورت هوایی با لوفت‌هانزا توسط شرکت پرشین کارگو
545454

نمونه ارسال بار مرجوعی

ارسال سیلندرهای گاز هلیوم بصورت کالای مرجوعی به کشور آلمان بصورت هوایی با لوفت‌هانزا توسط شرکت پرشین کارگو